Blogginlägg

Kärnbankslösningen som helhetstjänst – så funkar det

Har du bilden av att er kärnbankslösning bara är en teknisk plattform, och inte så mycket mer än mjukvara som “bara ska funka”? Då har du många fördelar att upptäcka! Genom att istället köpa kärnbankslösningen som en helhetstjänst får du inte bara stöd och expertis genom hela implementationen – utan också förvaltning, drift och support.

Share

kärnbankslösningen-som-helhetstjänst

Mjukvara och implementation – grundpelarna i kärnbankslösningen 

Kärnbankslösningen fyller i första hand funktionen som en plattform för bankens grundläggande funktioner för spara, låna och betala. Här ingår även ett stort antal andra komponenter för att säkerställa att plattformen kan tillhandahålla det som kunderna efterfrågar; de digitala kanalerna och integrationerna mot internetbanken och andra externa tilläggslösningar, exempelvis. Vid ett byte av kärnbankslösning innebär processen att steg för steg utveckla, förfina och implementera en ny plattform som tillgodoser alla dessa grundpelare i verksamheten.

Drift och förvaltning – när kärnbanksplattformen är en helhet

Efter implementationsprojektet, av delar eller helheten, behövs även professionell förvaltning för att säkerställa fortsatt kvalitet och att lösningen kontinuerligt möter nya behov. Här ingår tjänster som support och monitorering av produktionsmiljöerna.

Som en del av en helhetslösning bör infrastruktur och drift ingå i kärnbankslösningen. Antingen kan driften ske i fysisk miljö i egna datacenter, eller direkt i molnet – privat eller offentligt. Oavsett om ni redan har en separat driftpartner och andra system som hanteras i serverhallar idag, eller sköter det mesta i molnet, så kan ni enkelt lämna över hantering av kärnbankslösningen till experter. Vi på Applicon har lång erfarenhet av drifttjänster för affärskritiska banksystem och kan erbjuda en trygg och komplett helhetslösning för din bank.


Helhetslösningen gör att ni får ni ut mer värde av plattformen

Genom att köpa kärnbankslösningen som en helhetstjänst kan du och din verksamhet lägga er dyrbara tid på att fokusera på bankens grundläggande värde för dina kunder. Genom att lämna över delar som förvaltning och drift till en partner så slipper ni ha hand om IT-beslut kring de delar ni inte är experter på – eller ens har tid, energi eller resurser att hantera. På det sättet får ni snabbare ut det värde av plattformen som ni efterfrågar.

En agil process med löpande stöd

En vanlig farhåga inför ett byte av kärnbankslösning är att implementationen kommer suga all energi ur verksamheten, och bli en onödigt svår och lång process. Men så behöver inte vara fallet! Genom att arbeta med agila metoder och processer skapar det möjligheter för dig att själv välja i vilken takt lansering och migrering ska ske. Det gör att du kan hålla verksamheten igång, samtidigt som du byter ut bottenplattan. Att byta kärnbankslösning är ett unikt produktionssätt i sig, där ni tar små steg för att utveckla plattformen, bit för bit. Det gör att du aldrig behöver ta hela risken på en gång.

Att implementera en kärnbankslösning kommer heller inte att sätta stopp för innovation eller nyutveckling längs vägen. Med en leverantör som är expert på kärnbank, och som kan säkerställa att den agila processen går hand i hand med bankens egna processer och arbetssätt, så får ni de förutsättningar, stöd och trygghet som krävs genom hela förflyttningen.


Så erbjuder Applicon den bästa helheten för din kärnbankslösning

Genom att välja en modern standardplattform för din kärnbank får du snabbt tillgång till alla konkurrensfördelar som krävs inför framtiden – inom såväl tekniska innovationer som viktiga integrationer. Med Applicon som leverantör för kärnbankslösningen får du samtidigt en flexibel partner som är lätt att arbeta med, ur flera aspekter:

  • Bank- och finansfokus. Applicon är nischade inom bank- och finansvärlden och vi är en organisation som i grunden har koll på både aktuell innovation och framsteg, samt de regelverk som präglar branschen.
  • Helheten inklusive allt. Vi är systemexperter som hanterar kärnbankslösningen från start till mål. Vi implementerar, förvaltar och har hand om driften av din lösning, och ser till att leverera den helhet du behöver, med support och stödfunktioner i alla led.
  • Tillgängliga 24/7. Applicon finns till för att du ska kunna sova tryggt om natten. Vi håller koll på systemet åt dig, och ser till att det alltid fungerar som det ska.
Vill du veta mer om hur vi på Applicon kan tillhandahålla kärnbankslösningen som en helhet för dig som funderar på att byta ut din plattform? Kontakta oss, så berättar vi mer om hur vi anpassar såväl implementation som support och drift till dina unika förutsättningar.

Guide  Så byter du kärnbankslösning – steg för steg Ladda ner guide