En handbok som hjälper dig att byta kärnbankslösning

Att byta kärnbankslösning är ett omfattande förändringsprojekt – och en stor investering i er konkurrensförmåga. Målet är att skapa en heltäckande lösning som hjälper er att utveckla nya erbjudanden, skapa gemensamma processer och säkra upp inför framtiden. 

Vi har tagit fram en handbok som svarar på många av dina frågor och hjälper till i beslutet kring att byta kärnbankslösning. Här får du praktiska tips och reflektioner baserat på Applicons erfarenheter från implementationerna på ett par av de största bankerna i Sverige.

I handboken får du bl.a. veta mer om:

  • Viktiga lärdomar från två banker som bytt kärnbankslösning
  • Skräddarsydda lösningar vs standardlösningar – vad passar oss?
  • Val av plattform – 10 faktorer att ta hänsyn till
  • Hur du väljer leverantör
  • Råd och rekommendationer inför förstudie och implementationen

Fyll i för att ladda ner

 
 

Vad är en kärnbankslösning?

Idag använder 97% av svenskarna digitala banktjänster, och Sverige befinner sig i den absoluta framkanten. Kärnbankslösningen är en systemplattform som tillhandahåller grundläggande bankfunktioner såsom transaktioner, konton, lån, säkerheter och betalningar. Ovanpå denna plattform finns sedan ett lager med lösningar där banken interagerar med sina kunder, medarbetare och andra intressenter. Det är här som banken sätter sin unika prägel, för att kunna fortsätta konkurrera med unika erbjudanden och tjänster.