GUIDE

Så väljer du kärnbanksplattform

Det finns ett stort utbud av olika banksystem för dig som vill ha en enkel och hanterbar standardlösning istället för en skräddarsydd variant. Med en standardplattform samlar du snabbt all funktionalitet på ett ställe, samtidigt som du höjer säkerhetsnivån och kan skapa ännu bättre relationer med dina kunder.

I den här guiden har vi samlat tio frågor som är viktiga att ta i beaktande när du ska välja plattform. Med dessa får du en klar inblick i vilka behov som är viktigast för dig och kan se alla de möjligheter som en kärnbankslösning kan innebära för din bank.

Exempel på frågor i guiden:

  1. Vilka plattformar är ledande på marknaden?
  2. Är systemet en helhetslösning från ax till limpa?
  3. Kan lösningen hantera alla våra verksamhetsområden och kunderbjudanden?
  4. I vilken mån ger plattformen förutsättningar för att leva upp till lagar och regelverk – både nu och i framtiden?

Fyll i för att ladda ner

 
 

Vad är en kärnbanksplattform?

Idag använder 97% av svenskarna digitala banktjänster, och Sverige befinner sig i den absoluta framkanten. Kärnbanksplattformen är ett system som tillhandahåller grundläggande bankfunktioner såsom transaktioner, konton, lån, säkerheter och betalningar. Ovanpå tillkommer sedan ett lager med lösningar där banken interagerar med sina kunder, medarbetare och andra intressenter. Det är här du sätter din prägel för att kunna fortsätta konkurrera med unika erbjudanden och tjänster.